Apple core - æbleskrog

Æbleskrogs figuren er en sjov figur at arbejde med, men den tager lang tid at skære, hvis man skal gøre det med almindelig skabelon og rulleskærer.

Jeg skærer figuren på en skæreskabelon, så den bliver præcis hver gang.
Skæreskabelonen har "indbygget" små hak, så det bliver lettere at sy figurerne sammen, med eller uden brug af knappenåle (se video længere nede) - og så går det hurtigt at bruge skæreskabelonen.
Jeg brugte ca. en halv time til at skære 166 figurer.
166 figurer kan give en færdig top på knap 140 cm x 200 cm.

Størrelse: Hver figur måler 6 1/4" (16 cm) på den lange led og 3" (7,7 cm) på det smalleste sted på den korte led, når de er syet sammen (det er de to mål der skal bruges, når du skal regne ud, hvor stor din top bliver)

Hvor mange figurer bliver der ud af stoffet: Regn med at der til hver skåret figur går ca. 15 cm, så hvis stoffet er 110 cm bred, kan du regne med 7 figurer på tværs af stoffet.

Hvor meget stof skal der bruges: Det samlede antal figurer du skal bruge til hele quilten skal du dividere med det antal figurer du kan få på tværs af et stykke stof og gange det med højden på figuren, som er 19 cm.

Husk: Kanten på figurerne er buet. Når du beregner hvor mange figruer du skal bruge, skal du derfor tage højde for om du vil have en buet afslutning på din quilt, om du vil applikere den buede top på et stykke stof, eller du vil skære den yderste række figurer til, så kanten bliver lige.

Har du lyst til at se flotte designs med denne figur, så prøv at søg på apple core quilt på Google og klik på billeder